Кошик
167 відгуків
PROF-OBORUD
+380686089025
+380990736920
+380939078798
  • picture 1
  • picture 2
  • picture 3
  • picture 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

М'ясорубки

1 2 ... 8

М'ясорубка – необхідний атрибут будь-якої кухні

Всі кухні світу в тій чи іншій мірі включають в себе страви з рубленого м'яса. І прилад для подрібнення м'яса експлуатується усіма кухарями у всьому світі приблизно з тих самих пір, як був відкритий секрет його отримання. З усіх механічних пристосувань для кухні, мабуть, саме цей вид устаткування з'явився першим. Причому спочатку це навіть не був електромеханічний прилад, спочатку він приводився в дію простим обертанням приводить рукоятки. Продуктивність такої машинки була досить скромною, але це був тільки початок.
Сучасні електром'ясорубки здатні видавати десятки кілограмів готового фаршу за годину. Звичайно ж, таким видами оснастки місце не в домашньому господарстві, а на м'ясопереробному підприємстві, або у великому ресторані, однак сучасні побутові аналоги, якщо і відстають від промислових по рівню продуктивності, то не набагато. Крім того, в наші дні безліч побутових моделей можуть призначатися не тільки для переробки м'яса, але і при заміні необхідної оснастки, перетворюватися в електричну тертку для продуктів, соковижималку і ще безліч інших кухонних пристосувань. 
Однак повернемося до професійних пристосуванням для отримання рубленого м'яса. Обов'язковим елементом конструкції будь-м'ясорубки є камера з обертовим в ній шнеком, провадить попереднє подрібнення шматків м'яса, далі йдуть ножі для подальшого більшого подрібнення продукту. Ще конструкція включає в себе грати з відповідними осередками. Умовно решітки поділяють на великі, середні і дрібні. Кожна решітка дозволяє отримувати певну консистенцію одержуваного з її допомогою м'ясного матеріалу. Відповідно, сферу його можливого застосування. Зображення м'ясорубки

Питання безпеки в роботі електром'ясорубок.

Якісний електричний прилад зобов'язаний бути не тільки продуктивним, але і в достатній мірі надійним і безпечним. Надійність в роботі електромеханічного обладнання складається з двох основних компонентів:
1) воно має бути абсолютно безпечним для працюючого з ним персоналу. У разі м'ясорубок з електричним приводом, створюваних факторів небезпеки також можна виділити два. По-перше, під час експлуатації установки завжди є ризик проникнення сторонніх предметів в трек для подачі м'яса до шнека. Щоб забезпечити неможливість проникнення туди пальців працівника, всі моделі забезпечуються спеціальним штовхачем, і протяжність цього треку робиться свідомо довгою, щоб виключити можливість дістати шнек.
По-друге, у будь-якого електричного інструменту існує ймовірність ураження працівника електричним струмом. Ця проблема розв'язується стандартним набором заходів безпеки: надійною ізоляцією струмоведучих частин і ізоляції не струмоведучих елементів. 
2) оборудование должно быть надёжно защищено от перегрева электрического двигателя, неизменно угрожающему любому электроприбору. Хорошие мясорубки профессиональные комплектуются системой охлаждения приводящего агрегата, гарантирующей возможность длительной безопасной эксплуатации без обязательных периодических остановок в работе. 

Дополнительные факторы безопасности мясорубок.

Любой прибор, соприкасающийся с сырым мясом, подлежит периодической мойке и дезинфекции. Поэтому все виды электромясорубок выпускаются с качественной влагозащитой, полностью исключающей возможность непосредственного соприкосновения воды и электрического тока. Что, конечно же, не избавляет обслуживающий персонал от необходимости соблюдать правила техники безопасности и необходимый уровень осторожности.